Op vakantie in Oeganda en Tanzania
Reis/Oeganda | Oeganda en Tanzania | 09 Augustus 2009 | 23:32:17
More pictures here
 
Lang geen stukje meer op onze site en het normale leven in Engeland gaat door maar onze vakantie willen we wel met jullie delen. Vorig jaar in Engeland kamperen was ook leuk maar dit jaar was het wel weer tijd voor iets spannends, een verre reis. In het voorjaar hebben we al Gorilla permits geregeld en de vluchten dus onze voorpret was al erg vroeg begonnen.

Kampala
Op 13 juli vertrekken we via Schiphol met KLM naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. We komen laat in de avond aan met 2,5 uur vertraging maar we hebben een pickup geregeld en hotel voor de eerste nacht. De volgende ochtend voelden we ons helemaal klaar voor Afrika en nemen direct met al onze spullen een lokale “Matatu” (minibusje) naar het centrum van Kampala. In het busje krijgen we twee keer een compliment van locals over dat we lokaal transport gebruiken, de meeste westerlingen wagen zich hier niet aan. Het is een perfect systeem, overstappen op een andere matatu en we zijn bij Red Chilli, het backpackers hostel waarmee we de komende dagen een safari naar Murchinsons fall NP gaan doen.

Eerst nog een dagje regeldingen in Kampala, gorilla permits ophalen, geld pinnen en we bezoeken het locale museum waar 4 schoolklassen ons gezelschap houden. Het is erg informatief maar zo'n eerste dagje in de hitte en een vieze, stoffige stad lopen is ook heel vermoeiend.

Murchinson falls NP
Met een groepje van 6 andere mensen gaan we drie dagen op pad, wij zijn de enige echte toeristen, de rest is in Oeganda voor een onderzoeksproject en werk. Het is zes uur rijden vanaf Kampala naar het park, en de weg is net van een nieuwe laag split voorzien. Om te voorkomen dat het nieuwe wegdek direct wordt stuk gereden zijn er elke 15 meter hele nare drempels aangelegd, en dit voor ongeveer 10 km lang. Remmen, hobbel-hobbel, gas geven, remmen, hobbel-hobbel, etc. etc.

Eenmaal in het park zien we direct al bavianen op de weg, maar helaas ook bij elk watertje grote hordes tsee-tsee vliegen die zodra het busje afremt door de ramen naar binnen zwermen. We ontwikkelen al snel de routine om elke keer als we afremmen snel alle ramen dicht te doen.
Reageren 4 | bewerk | verstuur | kopieer | bekeken x 2293


eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.