Dit is een statische weergave van onze duikinazie.punt.nl weblog.

Het is niet mogelijk te reageren en de links naar de .punt.nl site werken niet.


Maar de info die hier staat is hopelijk nog steeds waardevol.


Alle rubrieken werken nog prima, dus klik in het linker menu "rubrieken" op een link naar het land waar je in geinteresseerd bent en alle info verschijnt.


Veel lees en reisplezier,

Reindert en Jessica.

 


 

Duik in Azie (Hoi An, Nha Trang, Dalat, Saigon)
Vietnam | 06 Juli 2007 | 15:26:59
Meer foto's klik hier
 
Deze keer een lang verhaal met veel foto's, omdat we al een tijdje niets geplaatst hebben. Vietnam is een heel groot land als je het in 3,5 week wilt zien en volledig per bus van noord naar zuid reist. Als je efficiŽnt en goedkoop leuke dingen wilt zien zijn de toeristentours een goede oplossing. Helaas bestaat deze manier van sightseeing vaak uit lange busritjes en dan 25 tot 45 minuten per site, om dan weer 2,5 uur verder te rijden naar de volgende attractie. Maar de sights overslaan is ook zo zonde nu we er toch zijn, en zelf gaan is vrijwel onmogelijk of heel duur. We zijn nu net aangekomen in Cambodja waar we hopen weer wat meer onze eigen plan en tempo te kunnen volgen.

Hoi An
20 juni 2007. Na de drukte en hitte van Noord Vietnam zijn we erg toe aan een hotel met zwembad en ontbijt, al zijn de hotelkamers zowiezo erg luxe in Vietnam. Altijd een tv, warme douche en airco voor niet zo veel geld. Hoi An is gelegen aan een diepe riviermonding en van oorsprong met zijn oude houten huisjes al een handelsstad.
Reageren 4 | bewerk | verstuur | kopieer | bekeken x 2965


Hanoi, Halong bay, Hue
Vietnam | 21 Juni 2007 | 16:49:52
kaartje vietnamMeer foto's klik hier
 
Hanoi
Als dame alleen in een grote stad (Reindert heeft voor de douane afscheid genomen) wordt ik op het vliegveld welkom geheten met een pickup bordje van het hotel, wel zo handig als je spullen voor twee personen bij je hebt. 's Avonds halen Jeroen en Sandra die we eerder in Laos hebben ontmoet me op voor een welkoms diner in Hanoi. Hanoi is een stad waar je aan moet wennen maar die zeker zijn charme heeft. De drukte daar wen je wel aan, gewoon rustig oversteken, het wordt toch niet rustiger, en dan schieten de motorbikes wel om je heen. We horen vaak dat de mensen in Vietnam niet aardig zijn. Ze zijn zeker anders als in Laos, vooral veel pittiger en die reactie verwachten ze ook terug. En inderdaad, ze proberen je te belazeren, vragen veel te veel geld, verkopen graag aan je. Maar zelf opletten, geld tellen en duidelijk NEE zeggen en het is eigenlijk een prima land om te reizen.
 
Dat Vietnam lange tijd Frans is geweest is nog goed te zien. Overal is net als in Laos stokbrood te koop en vanuit het vliegtuig zien we in een aantal dorpen tussen de rijstvelden de torenspitsen van kerken staan. Ook in Hanoi staat een joekel van een kathedraal die een heerlijk koel pauze plekje biedt. Het Old Quarter in Hanoi is georganiseerd per productgroep dus is er de straat van de schoenen, zonnebrillen, kleren, tin en ijzer, grafstenen en nepgeld, hondenvlees, enz.... Heel apart om rond te lopen. Om iets meer over Vietnam te leren heb ik een aantal boeken over het land en de oorlog hier gekocht en ben ik naar het museum of ethnology geweest dat is opgezet met hulp uit Parijs. Buiten was een openlucht museum en binnen veel informatie over de minderheden stammen, het vlechten van rietenhoedjes en het leven in oorlogstijd. Een Lonely Planet van Vietnam kopen is moeilijker dan gedacht. Je kunt hier van alle boeken wel een kopie krijgen maar die zijn heel slecht en een orginele vinden is heel lastig.
Reageren 4 | bewerk | verstuur | kopieer | bekeken x 1457


eXTReMe Tracker
Home