Voorbereidend werk
Wie zijn wij? | 08 Februari 2007 | 13:51:55
Hieronder een overzichtje van onze voorbereidingen die we al gedaan hebben. Op internet is veel informatie te vinden over het voorbereiden van zo'n lange reis. Ook heeft het boek 'First time ZO Asia' ons geholpen.
 
Paklijst
Rugtas Reindert
Rugtas Jessica
We hebben boeken gekocht om alvast lekker weg te dromen en plannen te maken welke landen we gaan bezoeken. We zijn wezen shoppen voor nieuwe rugzakken, lichtgewicht jasjes, nieuwe schoenen en een heel aantal kleine handige dingen. Gelukkig hebben we ook al een behoorlijke uitrusting dat scheelt ons weer reisbudget.
 
Een paar weken geleden hebben we voorzichtig eens gepast of alles wel ging passen en we niet heel veel kilo's zouden hebben in onze rugzakken. Die masker, snorkel, vinnen en shorty moeten eigenlijk wel mee, net als de stapel met fotolenzen. Gelukkig paste alles!! Nog een aantal dingen handig oplossen en onze paklijst is klaar.
 
Reisroute
We willen ons laten verassen op reis en elk moment kunnen afwijken van de route. We kijken wel een beetje naar het klimaat in de landen die op het wensenlijstje zijn en komen dan uit bij eerst de hoek van Vietnam, Laos, Cambodja bezoeken, Dan naar Maleisie, Borneo, Indonesie, Thailand. Vanaf oktober kun je weer goed in Nepal de bergen in. Waar we afsluiten weten we nog niet in Nieuw Zeeland met een camper? Noord India? Australie?
 
Medisch
Gezondheid is voor ons een issue vooral omdat we goed voorbereid op weg willen maar ook omdat er voor Jessica het een en ander geregeld moet worden. 6 maanden geleden hebben we de voor ons ontbrekende vaccinaties gehaald voor onder andere Hep A en B, Tyfus en TBC. Malerone kregen we voor de volle 8 maanden van de verzekering vergoed. Nu alleen nog een goede EHBO tas in elkaar zetten en wensen dat we het allemaal niet nodig hebben. De zoektocht naar een goede maar vooral betaalbare verzekering is geëindigd bij de permanente reisverzekering van Ohra.
 
Overig
Verhuizen!We gaan nog op zoek naar een opslag voor onze spullen, ons huis hebben we per 8 april opgezegd. Abonnementen, de krant en tijdschriften hebben we al opgezegd. Nieuwe paspoorten, bankpassen zijn aangevraagd en onze ouders, vrienden en werk zijn op de hoogte gebracht. Nu nog een groot deel van onze spullen verkopen/weggeven en vooral inpakken en opruimen.
 
bewerk | verstuur | kopieer

Hee hee
 
Ik weet dat jullie kunnen zien dat ik op de site ben geweest, ha ha. En dan geen bericht achter laten kan dus niet. Ga het dus maar eens proberen . Dus bij deze: nog 47 dagen!! Veel succes met de voorbereidingen ( de reis en promotie.)
 
Groeten Jantien

  door: jantien 2007-02-20 23:43:45

In verband met de migratie naar een nieuw platform is het niet meer mogelijk reacties te geven op dit log. De beheerder van deze blog kan de verhuizing naar Mijndomein.nl in gang zetten waarna het,zodra de verhuizing voltooid is, weer mogelijk wordt om te reageren.

eXTReMe Tracker
Home   weblog sinds: 2006-12-04

Ontwikkeld door punt.nl en gehost door mijndomein.nl. Problemen met de inhoud van deze log? Klik hier.